Pamantul este plat

Toata lumea stie ca pamantul este relativ rotund. Sau e cumva plat?
Asa se pare dupa biblie, sau cel putin o interpretare a ei. Acela este site-ul unui nebun sau a unui geniu. Cel mai simplu motiv logic este ca a facut site-ul pentru trafic, cu un subiect controversat, si eu sper ca nu exista oameni atat de idioti incat sa creada asa ceva. Totusi, nu pot sa nu recunosc ca multe din prostiile pe care le spune nu au temei in biblie. O sa mai discut despre site-ul acesta pentru ca ofera multe informatii: femeile innebunesc si trebuie inchise in cusca o data pe luna, pamantul este vechi de 6000 de ani, etc. Atunci ce sa facem? Sa nu credem ce scrie in o carte veche de 1700 de ani, scrisa de niste oameni? Eu zic ca da. Am prea multe pareri despre religie ca sa le spun intr-un post, dar sa incercam cate ceva. Oamenii au nevoie de valori morale. La ora actuala, ma indoiesc ca religia mai are un efect pozitiv asupra lumii, dar sa nu mergem inca atat de departe. La vremea in care oamenii au scris biblia, fiecare persoana a incercat sa scrie ceva pentru binele general sau, din pacate, binele personal. In timp, lumea a inceput sa creada orbeste in fiecare verset din biblie. Cuvantul cheie este “oameni” pentru ca orice copil de clasa a 2-a stie ca oamenii mai si gresesc.

Nu stiu ce e mai rau: un om care se inchide in casa pentru ca e pacat sa asculti muzica sau sa te distrezi (si nu intr-o religie extremista, ci la ortodocsi) sau cei care habar n-au ce inseamna ortodoxism si se cred mari crestini. In orice caz, putem sa presupunem ca majoritatea oamenilor, indiferent de religie sunt ceea ce numim “buni”. Nu ucid, nu fura, nu violeaza batrane pe strada. Daca ne uitam in schimb la partile rele a fiecarei religii, observam ca ateii, deistii si agnosticii nu au nici un fel de rol in atentate sau orice alt fel de manifestare agresiva in masa. Desigur, cel mai simplu e sa ne uitam la musulmanii extremisti si sa dam exemple de atacuri teroriste. Va dau eu alt exemplu: un profesor dintr-o scoala din Sudan a numit mascota clasei, un urs de plus – Mohammed. Copiii il duceau in fiecare zi acasa si un parinte o observat aceasta “blasfemie”. Dupa legea lor, profesorul a ajuns la inchisoare. Nu stiu ce s-a intamplat dupa presiunile facute de UK si SUA, dar cert este ca in fiecare seara acesti oameni normali care practica islamul stateau la intrarea in inchisoare si faceau prosteste, cerand EXECUTIA profesorului. Crestinismul s-a impus cu forta prin cruciade, preotii baga bani in buzunar pentru orice tip de slujba, de la nunti la sfintit masini si pixuri pentru bacalaureat.

Daca e sa crezi in ceva, prefer sa cred ca nu exista nimic sau in cel mai bun caz un Dumnezeu care se mira cat de inchisi la minte sunt unii oameni.

O alta problema: majoritatea religiilor se exclud. Fiecare fanatic iti va spune ca cei din religia lui vor ajunge in Rai, restul in Iad. Sunt multe de vorbit despre religie. In final, nu pot decat sa ma bucur ca, desi in Romania sunt 87% ortodocsi, nu ne lasam condusi politic de religie. La fel cu orice alta tara cat de cat civilizata.

Probabil ca fiecare subiect mentionat in articolul asta il voi dezvolta cu alta ocazie. Am vrut sa imi expun punctul de vedere in linii mari. Concluzie: religia e buna numai pentru cei care fara frica de Dumnezeu ar lua-o razna. Religia in exces duce la fantism si cine crede prea mult ajunge sa ii oblige pe cei din jurul lui sa ii impartaseasca credinta. A little side-note: presedintele musulman al Ceceniei doreste sa introduca valul obligatoriu pentru toate femeile. Cam atat pentru ziua de azi, deja mi-a crescut tensiunea. Eu, in calitate de agnostic, am prieteni din toate religiile majore. Tu, extremist fanatic, ai putea sa fii prietenul meu?

Advertisements

2 Responses

  1. interesant subiect, poate ar trebui abordat in linii mai mari pe viitor…

  2. cu siguranta o sa mai scriu despre problemele religiei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: