Du-ma acasa, mai tramvai!

De mult timp ma tot gandesc la o o problema care pentru mine este un adevarat mister: de ce tot timpul tramvaiele, autobuzele, firobuzele etc. sunt pline de mosuleti/bunicute? Unde pot sa mearga oamenii acestia in fiecare dimineata la ora 7, ca doar deh – nu lucreaza, copii mici de dus la scoala nu mai au si nu cred ca e deschis la pompe funebre la ora asta.

Parca se trezesc in fiecare dimineata cu scopul de a umple mijloacele de transport in comun, nu este destul ca sunt pline si asa cu oamenii care chiar merg undeva cu o treaba cum ar fii la scoala/servici, mai trebuie sa circule si ei, de parca nu au oricum toata ziua libera sa circule. O alta problema apare cand nu esti pe faza si iti permiti sa nu il observi pe batranul care s-a pus pe langa tine, in timp ce tu stateai pe scaun, adormit (probabil toata noaptea a trebuit sa “inveti”, sau doar ai stat la comp). In cazul asta o sa auzi din nou ca in clasa a 2-a: “ca cei 7 ani de acasa bla bla bla”, “tineretul din ziua de azi nu are respect pentru persoanele in varsta” si asa mai departe. Daca morala de fata cu toata lumea nu te-a trezit macar din somn, daca nu de pe scaun, mai intervin si restul mosuletilor care se gasesc prin preajma pentru ca ei circula in haita si cand unul prinde prada toti se arunca. Dupa toate astea, dupa ce ii lasi si locul pe care dormeai asa comod si de care te-ai atasat profund, tot ii mai auzi mormaind pe sub nas de parca le-ai omorat catelul. Mosuletii sunt pretutindeni. De fapt, nu pot sa numar pe degete de cate ori am vazut o mare de bastonase in autobuz, parca scoase din Magic Stick, videoclipul lui 50 Cent.

Partea a 2-a care ma enerveaza: babutele care nu ocupa 2 scaune cu ce au primit de la mama natura, le ocupa cu poseta/geanta/portofelul, indiferent daca altii stau in picioare sau nu. Trebuie sa se odihneasca si portofelul ca probabil a avut o zi grea la facultate si s-a plimbat mult pe jos. In alta situatie, se mai intampla ca din scaunele cu 2 locuri sa se aseze pe cel din margine , lasandu-l gol pe cel de la fereastra, in asa fel incat cel care poate sa zboare sa se mai aseze acolo. Daca le ridici cumva sa poti sa ajungi pe celalat scaun, iar se uita urat la tine (de ce vrei sa stai jos ca doar esti tanar si poti sa stai si in picioare).

Deci pentru mine tot ramane un mister, unde circula toata ziua bunicutele si bunicutii?
As avea totusi cateva teorii:
1. Circula doar pentru ca au gratuitate pe transportul in comun.
2. Avand in vedere ca acealsi numar de mosi/metru patrat il vezi si in piata, probabil fac vreo statistica de preturi (nu cred au bani sa mearga chiar in fiecare zi la cumparaturi) pentru a analiza traiul de viata al romanului pensionar sau pentru a stabili rata de inflatie sau cresterea comparativa intre pretul produselor.
3. Asteapta sa se lege cineva de un tinerel care sta jos in tramvai, pentru a-l ataca in grup.

Mai astept sugestii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: