• Recent Posts

  • Categories

  • Meta

  • Pages

  • Advertisements

E duminica

E duminica, deci putem sa vorbim linistiti despre religie. Multe lucruri nu sunt in regula cu acest subiect si foarte multe “adevaruri” se bat cap in cap. Pentru ca nu vreau sa plictisesc prea mult, o sa va dau numai cateva exemple, pentru cateva religii. In orice caz, vreau sa pornim de la premiza ca, fiind adeptul unei religii, trebuie sa fii de acord cu toate partile ei. De exemplu, nu poti spune ca esti ortodox, dar sa nu crezi ce scrie in jumatate din Biblie – deja ti-ai format propria ta religie.

Islam
Daca esti musulman, probabil ca stii ca o data pe an, timp de o luna, poti sa uiti de mancare buna, muzica, sex sau orice alta activitate placuta. Aceasta perioada se numeste Ramadan si orice musulman este practic obligat de religia lui sa tina post “cat timp soarele e pe cer”. Mai exact, sa faci foamea. In vremea in care s-a scris Coranul de un om, el nu avea de unde sa stie ca la Polul Nord/Sud, soarele nu apune pentru mai multe luni consecutiv. Daca era atotstiutor, Muhammad trebuia sa se gandeasca ca, o data pe an, toti musulmanii care nu traiesc pe langa ecuator vor muri de foame. Cat de sadic poti fi? Un zeu care are cunostinte nelimitate cu siguranta putea sa gaseasca alt mod de adorare, cum ar fi sacrificii umane sau executii publice. Aceasta este una din cele mai importante greseli care apar in Coran, destul pentru a dovedi ca aceasta carte a fost scrisa de un om, making it nule.

Cam pe acum incep sa ma enerveze catolicii/ortodocsii care citesc si se bucura cand vad ca islamul prezinta niste erori majore. Putine lucruri sunt mai stresante decat cineva care crede cu tarie intr-o poveste, dar isi permite sa isi bata joc de cineva care crede in ceva asemanator, dar total absurd din punctul lui de vedere. Sa vedem cate ceva despre

Crestinism
Simplu si la obiect, Biblia spune ca Pamantul a fost facut acum 6000 de ani. Cei care sunt de acord cu aceasta afirmatie sunt invitati sa se uite la OTV pentru ca sunt pe cale sa o gaseasca pe Elodia. Dupa atatea dovezi CLARE ca Pamantul s-a format acum 4.5 miliarde de ani, se pare ca majoritatea crestinilor au gasit un motiv oarecum plauzibil. Cele 7 zile trec altfel in zile Dumnezeiesti, exact cum un an uman = sapte ani cainesti. Problema e existenta Vechiului Testament. De fapt problema ar fii ca exista Biblia in general, dar in cazul asta Vechiul Testament e problema. In aceasta carte apar versete de genul “a l-a nascut pe b. B a trait x ani si l-a nascut pe c”. Chiar daca nu va place matematica, un copil de clasa a 3-a poate calcula usor cat timp a trecut de la nasterea lui Adam pana la nasterea lui Iisus, adica 4000 de ani. In anul 300, cand a fost scrisa (sau cel putin editata) Biblia, era usor sa zici “A fost odata ca niciodata”, dar se pare ca au preferat sa se complice. Aici au dat cu batul in balta urat de tot, probabil crezand ca se spala pe maini cu “crede si nu cerceta”.

Un alt motiv simplu pentru care crestinismul pare cel putin ciudat este botezul. Acesta apare in mai multe ramuri religioase si, in majoritatea cazurilor, daca nu ai fost botezat vei ajunge in Iad. Botezul este o tactica de intimidare. Daca vrei sa nu ajunga copilul tau in Iad, trebuie botezat. E o metoda simpla de a atrage noi credinciosi, fara voia lor. Cei care se nasc in locurile unde nu este raspundit crestinismul vor ajunge in Iad, fiind victime colaterale. Frumos, nu?

In conculzie, atata timp cat tu crezi in ceva si stii sau macar speri ca este real, nu conteaza ce crede lumea din jurul tau. Dar cand iti pui viata in joc pentru niste texte scrise de oameni care se pare ca nu aveau ce face, e deja absurd. As prefera o carte de conduita morala peste orice fel de biblie. Pot accepta existenta unui Dumnezeu, dar momentan nu sunt de acord cu cei care te obliga de la nastere sa crezi in ei.

Advertisements

2 Responses

  1. Interesant articol, oricum eu sunt de parere te nasti ortodox ortodox sa mori si etc. Parerile sunt impartite

  2. 1. Biblia NU spune nicaieri ca pamantul a fost facut acum 6000 de ani. Interpretarile sunt impartite si crestinii de pe intreg pamantul adapteaza teoria creativitatii dupa cum le place lor. Nu poti insa sa ii bagi pe toti in aceeasi oala 🙂
    2.botezul copiilor mici, again, nu este mentionat in Biblie ca a fi obligatoriu. However, ptr cei care cred injertfa cristica, botezul in apa este o ascultare de Dumnezeu.

    Offtopic: dragut blog, ma voi tine la curent 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: