• Recent Posts

  • Categories

  • Meta

  • Pages

  • Advertisements

Limbajul „românomessengeristic“ din EVZ

Am dat peste un articol pe alleks.ro care ma uimeste din mai multe motive. Nu atat ce a scris alleks, cat ce au scris cei de la Evenimentul Zilei. Din punctul lor de vedere, liceenii vorbesc in pauza cam asa: “Bă, dacă te spamează (ascultă – n.r.) la fizică?“. „Ce dacă… out a player!”

Nu stiu ce e mai stupid: citatul in sine, sau posibilitatea de a fi real. Chiar exista persoane care vorbesc in halul asta?

„Păi, astea ca «brb», «omg», «lol», cu derivatele «loloi», «lolic», «lolozaur»”

Sa trecem peste lolozaur, sa vedem de ce sa intampla asa abominatie in tara noastra pura. Cei de la Evenimentul Zilei sunt siguri ca “Principalul vinovat de tendinţele din limbajul liceenilor de astăzi este computerul, care le umple tinerilor cea mai mare parte din timp cu programele sale”. DA! De cand asteptam sa ne dam seama ca PC-ul este unealta celui necurat.

Acum ma duc sa vorbesc cu Badea, de azi inainte sa spuna “Traim in Romania si calculatoarele si programele lor ne ocupa tot timpul”. In sfarsit a aparut cineva care are curajul sa tina piept evolutiei. Cei de la Evenimentul zilei demonstreaza inca o data ca sunt adevarati pionieri. Ce alt mod mai bun de a critica calculatorul, decat scriind, cu ajutorul lui, un articol pe un site? Mai lipseste un link de genul “Trimite aceasta stire pe messenger”. La sfarsitul articolului, nu stiu de ce imi vine in minte comunitatea Amish.

amish_sign

In articol mai gasiti si informatii despre “Cele mai „coolicioase“ expresii” sau puteti afla ca “Ai o jale in stomac de nu te gaseste foamea” este prescurtarea cuvantului “Foame”. Nu spun ca nu e posibil ca EVZ sa ne prezinte o cruda realitate, dar nu prea cred ca au abordat problema in cel mai bun mod posibil. De fapt, sunt sigur.

In plus, am facut proprile mele investigatii si am descoperit ca limbajul acesta este folosit de foarte mult timp, de pe vremea lui Stefan Cel Mare, cu mult inainte de primul calculator.

Oricum, la ce te poti astepta de la un ziar care are titluri de genul “Sfârşitul lumii se amână un pic”? Eu nu ma mai astept la nimic, poate doar la “Imagini in exclusivitate cu sfarsitul lumii”.

Advertisements

One Response

  1. Aaaa, Mircea Badea mai are emisiune? Inseamna ca primeste ca de obicei de la conducere lista cu persoane pe care trebuie s-o atace. Daca nu o respecta, nu isi ia salariul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: