Sfarsitul lumii – 2012

Cu toate ca suna a titlu de “Libertatea”, sfarsitul lumii, asa cum o cunoastem, nu este neaparat ceva rau. Nu, nu sunt sadic. Sunt cateva evenimente, care printr-o coincidenta bizara vor avea loc (sau nu) in 2012. Sa analizam situatia.

Zeitgeist

Din punct de vedere astronomico-religios, Zeitgeist spune ca din 2000 in 2000 de ani soarele se muta din casa in casa(trece de la o zodie la alta). Sunt cateva nereguli in film, dar cert este ca Dumnezeul crestinilor a aparut cand soarele a intrat in casa Varsatorului. In jurlui anului 2100, vom trece in casa Pestilor(age of pieces). E un fapt astrologic care poate insemna fix 0 in cele mai multe cazuri. Eu nu cred in horoscop si in astrologie in general, dar m-am uitat la acest documentar si dupa cateva clickuri pe google am ajuns la o concluzie: trecem de la o zodie la alta. O zodie dureaza in jur de 2000 de ani. Poate cu ocazia asta ne schimbam si Zeul. Doamne ajuta! Sa vedem acum coincidentele.

Calendaru Mayas

Nu se stie daca e greseala de interpretare sau nu, dar in 21 decembrie 2012, calendarul Maya ori se opreste complet, ori termina un ciclu. Evenimentul se intampla simultan cu solstitiul de iarna si o asemenea aliniere a planetelor nu cred ca a mai avut loc vreodata.(astept rectificari)

2012
“Age of Aquarius – The current time period is one of great transformation for the Earth and human consciousness. Certain dates have a special significance in these changes, e.g., the Harmonic Convergence in 1987 and the Harmonic Concordance in 2003; one of the most important alignments is expected between 2011 and 2012.

Inversarea polilor

Nu e ceva nemaipomenit ca polii se schimba intre ei. Nu e nimeni care sa garanteze ca acest lucru este posibil, nimeni sa il nege fara nici un dubiu. Deci schimbarea polilor si D-zeu au 2 lucruri in comun. Dar, daca prespunem ca acest lucru este real, cercetatorii spun ca urmatoarea inversare e pe cale sa se intample in urmatorii 5 ani. Frumoasa coincidenta.

Rezonanta Schumann

“Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann, sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar. Insa, din 1980, rezonanta a inceput sa creasca incet, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara.

De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plang ca nu le ajunge ziua pentru tot ceea ce au de facut. In acest ritm in 2012, timpul va ajunge la 0. De asemenea in anul 2012, planul Sistemului nostru solar, se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee. Deci ciclul de 26.000 ani va fi complet.”

Se spune ca din 2012, omul isi va depasi cunostintele despre timp si spatiu si nu vom mai cunoaste nevoia banului. Eu nu cred in majoritatea lucrurilor SF, inclusiv Dumnezeu, dar numai idea ca s-ar putea intampla ceva care ne va face sa nu avem nevoie de bani ma face sa ma gandesc la aceste coincidente. Oricum, 4 ani nu e mult, nu are rost sa ne dam cu parerea, oricine poate sa zica ce vrea. Eu v-am prezentat cateva fapte independente, acum vad ca nu sunt singurul care le-a asociat.

Cel mai mult ma deranjeaza cei care spun “Nu e adevarat, in Biblie scrie ca trebuie intai sa moara foarte multi oameni”. In primul rand, sfarsitul lumii nu inseamna apocalipsa, inseamna sfarsitul lumii asa cum o stim noi. E posibil sa avem o revelatie, poate un proiect care sa ne deschida ochii(vezi CERN). In al doilea rand, cum poti sa aduci argumente stiintifice dintr-o carte care nu are legatura cu stiinta? Prefer sa nu zic nimic pana in 22 decembrie 2012 si sa nu ma astept la nimic. Nu cred ca se va intampla nimic, dar oricine are dreptul sa viseze. Atata timp cat nimeni nu garanteaza sfarsitul lumii, nu vad de ce toti fanaticii insista sa demonstreze ca acest lucru nu se va intampla. Vom vedea, nu exclud nimic.

cern1

Advertisements

10 Responses

 1. Sfarsitul lumii a inceput deja… Obama a castigat alegerile:)))

 2. Probabil filmul este realizat pe principiul surselor de a avut un asemenea succes. Orice informatie este confirmata din trei surse diferite pentru a fi difuzata. Se invata din anul I la jurnalism.

 3. Este un argument vast ce necesita inteligenta , deschidere si eliminarea prejudicarilor pentru a fi studiat bine si inteles!

  Repet este vast !
  imi place ce post ai scris !

 4. mah fra suparare dar nu cred in sfarsitul lumii este ceva foarte greu de a crede in ceva ireal pt. ca “sfarsitul lumii” nu inseamna neaparat moarte…el mai insemana si rautate cand toti oamenii se vor ura atunci va i sfarsitul lumii pt. ca nu va mai exista nici un strop de iubire ci atunci dumnezeu va face ca cei morti sa invie si cei vi sa moara pentru a vedea din iad cum trebuia sa fie pe pamant cand cerul se va deschide atunci va fi “apocalipsa” si eu nu inteleg de ce va e frica sa muriti???? pt. ca daca chiar credeti in “apocalipsa” atunci veti muri dar fiti ca mine nu credeti in nimik despre moarte si ce dak mori te duci in rai sau iad iar dumnezeu e iertator si te duci la el intelegeti??? …atat am avut de spus

 5. apocalipsa nu inseamna neaparat exctinctia rasei umane, ci mai degraba un un fenomen natural ca un cutremur sau eruptie vulcanica ce poate face dezastru.
  mare branza au mai avut loc cataclisme de-a lungul timpului, de ce sa nu poata avea loc in dec 2012?

 6. a, si in primul rand hai sa nu discutam despre religie, ca asta depimde de om si nui poti spune unui ateu ca exista viata dupa moarte sau invers ca oricum nu-si va schimba parerea, si nu o mai ducem niciodata in capatul de la deal

 7. mie frica in 2012 uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaa oare ce se va intampla?

 8. VA FI DOAR SFARSITUL RAULUI CE DOMNESTE PE ACEST PAMANT ,RAZBOAIELE SE VA GATA URA INTRE POPOARE NU VA MAI FI IAR TOTI VA AVEA SI VA IUBI UN SINGUR DUMNEZEU,DAR ATUNCI TOATEPOPOARELE VA FI UNU CU DUMNEZEU .AMIN.

 9. FRATILOR IUBITIL PE DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU AMBRACATI HAINA CREDINTEI SI ARMA CRUCI SI NU VA LASATI DOBORATI DE LUCRUL DIAVOLULUI CE VREA SA PUNA STAPANIRE PE INIMA NOASTRA AMPOTRIVITIVA SI VETI BIRUI ALILUIA.

 10. Frumos ‘document’ si frumoase coincidente. Si eu sunt de acord ca nu se va intampla nimic, iar pe 22 .12.2012 voi scrie alt comm aici :). Nu se stie concret cand va fi sfarsitul lumii / Apocalipsa. Voi nu mai fiti cu gandul la asta, ci consumati-va timpul pe care-l mai aveti. Cum au spus mayasii ”TIMPUL SE SCURGE”..nu sta in loc ;p . Va pup si ne mai scriem in Decembrie 2012 :-h :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: